vineri, 3 ianuarie 2014

"The Shift"/Schimbarea

      
Wayne Walter Dyer (n. 10 mai 1940, SUA) şi-a pierdut de mic părinţii şi a crescut mai mult prin orfelinate. După ce a absolvit liceul, a fost soldat în Forţele Navale ale SUA, şi-a obţinut doctoratul în consiliere educaţională şi psihoterapie. 

A predat ca lector la Universitatea St. John din New York, unde a fost foarte respectat de către studenţi datorită gândirii pozitive şi a discursurilor motivaţionale. După aceea, a părăsit postul, dedicându-se scrisului, conferinţelor şi apariţiilor în librării, devenind unul dintre cei mai apreciaţi îndrumători pe teme de dezvoltare personală pe plan internaţional.

Multe dintre cărţile sale (33 la număr până în prezent pe hârtie şi 35 în format electronic, iar pe cd audio - 44 de materiale) au devenit bestselleruri (dintre acestea, cea mai cunoscută este Your Erroneous Zones/Zonele tale eronate, publicată în 1976 şi vândută în peste 30 milioane de copii în întreaga lume). 

Dr. Wayne Dyer fost considerat conferențiarul anului 1987 şi recompensat cu premiul Golden Gavel din partea Toastmasters International. Cea mai recentă carte a sa se numeşte Wishes Fulfilled/Dorinţe îndeplinite (publicată în 2012) şi este prezentă pe piaţa românească, alături de alte câteva dintre cărţile scrise anterior. 

În 2009 s-a făcut şi filmul motivaţional The Shift/Schimbarea, care fusese numit iniţial Ambition to Meaning: Finding Your Life’s Purpose/De la ambiţie la sens: descoperind scopul vieţii taleSubiectul acestuia este schimbarea benefică ce trebuie să aibă loc în viaţa fiecăruia dintre noi în momentul în care simţim că ne-am descoperit esenţa, talentul, vocaţia, scopul nostru adevărat, schimbare ce are loc odată cu renunţarea la ego (care este o altă temă tratată interesant). Dr. Dyer aduce în discuţie o mulţime de lucruri pe care le explică pe înţelesul tuturor, alături de exemple din viaţa de zi cu zi, pe care vă invit să le descoperiţi urmărind mai jos:

The Shift/Schimbarea - film online subtitrat în română:Notă: Filmul nu este încărcat de mine pe youtube.